Никол Манова спечели “Сребърна писалка”
Дата: Tuesday, April 03 @ 08:18:39 UTC
Topic:


Неизменна част от “Програма Великден” от години е конкурсът за традиционно писано яйце с участието на ученици от местните училища. Тази година състезанието се проведе на 29 март в залата на Общинския детски комплекс, който е организатор на събитието заедно с Историческия музей и Община Велинград.


60 ученици от велинградските училища работиха по местната технология за изписване на яйца с восък - традиция, чието съхранение е основна цел на конкурса. Отново спонсор на проявата бе фирмата за производство на бои “ПЕТ”, която направи индивидуален подарък на всеки от участниците и осигури голямата награда - “Сребърна писалка” за победителя в конкурса.
Уменията на децата оцени жури с участието на Недялка Стефанова и Весела Златева от общината, Снежана Велева и Георги Куманов от музея и майсторката на писани яйца Гера Герасимова. За първи път яйцата бяха оценявани “на писец”, преди да са сварени в червена боя.
Победители в отделните възрастови групи в тазгодишния конкурс станаха:
Детски школи:
1. Йорданка Хаджиева
2. Валентин Китов
3. Екатерина Гаджева
I - IV клас:
1. Иванина Вачева
2. Елена Папазова
3. Спасимира Дашева
V - VIII клас:
1. Стоилка Бозева
2. Магдалена Паскалева, Гинка Салапатийска
3. Фани Кюлюмова, Николета Тодорова
Поощрителни награди: Валя Александрова, Мария Шаркова
IX - XIII клас:
1. Анна Гаргова
Голямата награда “Сребърна писалка” заслужи Никол Манова. За празничното настроение на всички участници и гости танцуваха най-малките от КСТ “Импулс”, пя група “Звънче” и изиграха театрален етюд децата от театралната школа към ОДК.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7139