Час по чистоЗнание
Дата: Monday, April 09 @ 23:36:33 UTC
Topic:


Нужно е участието на 18% от населението, за да почистим България за един ден. Това може да се случи, ако действаме като един отбор. А още по-важният въпрос е какво ще се случи на следващия ден след обявената под мотото “Да изчистим България за един ден” дата 12 май 2012 г
.

За да рекламира световната кампания, която набира скорост в много страни, на 3 април във Велинград пристигна екип на БТВ. Нашият град бе избран сред общините в Пазарджишка област, а домакин на събитието стана СОУ “Васил Левски”. За учениците от пети и седми клас бе подготвен “Час по чистоЗнание” и среща с млади посланици на идеята, сред които и финалистът от “Гласът на България” Игор.
В двора на училището 4 класа се включиха в състезанието “Лабиринт на чистотата”, разделени на отбори, които трябваше да събират хартия, стъкло, пластмаса и метали и общи отпадъци. Музиката на “АС/DC” зададе ритъм на работата. А след като боклуците бяха събрани, заработи и фабриката за тяхната преработка с демонстрация на идеи как отпадъците могат да получат втори живот като красиви и нужни вещи.
Накрая вместо “сливи за смет”, участниците получиха “награди за смет” - тениски и шапки с логото на кампанията. Учениците бяха наградени от официалните гости на проявата - зам.-областния управител Ваня Минкова, зам.-кмета Исмет Бабучи и експерта от РИ Илияна Петрова.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7158