“Не сипвай сол в здравето си”
Дата: Monday, April 09 @ 23:44:18 UTC
Topic:


Под мотото “Не сипвай сол в здравето си” на 3 април в Ракитово се проведе информационна среща по проекта “Информирани и здрави”. Целта на събитието, организирано от Министерството на здравеопазването, общината и РЗИ - Пазарджик, бе хората да получат повече информация за необходимостта употребата на сол да бъде намалена до здравословни граници.


Пред читалище “Будилник” в центъра на Ракитово 16 до 18 часа бяха излъчени филми по темата и раздадени много листовки и дипляни с информация за рисковете и последиците от прекомерната употреба на сол. Гражданите получиха и практически съвети за съдържанието на сол в храните, които купуваме.
В информационната среща се включиха представители на Общинската администрация, възпитаници на ВУИ “Ангел Узунов” и ОСОУ “Христо Смирненски”, а най-масово бе участието на ОУ “Христо Ботев”. Участниците във викторините спечелиха шапки, химикалки, тениски и тефтерчета с логото на кампанията. Организаторите специално поздравиха представители на оздравителното училище, които приготвят менюто в стола на школото според изискванията на здравословното хранене, включващи ограничение на солта.
Кампанията, която се провежда в още 19 градове в страната, се финансира от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” и Европейския социален фонд.
Невена Павлова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7161