20 тона картофи дарени на пострадалите от наводненията
Дата: Monday, April 09 @ 23:46:07 UTC
Topic:


На 6 февруари 2012 г. водите на язовир “Иваново” заляха село Бисер и оставиха десетки хора без покрив, покъщнина и поминък. Часове по-късно водата удави още градове и села край Харманли и Свиленград.
След ужаса от сблъсъка с неудържимата водна стихия дойде време за помощ. Българинът отдавна е казал “Приятел в нужда се познава” и отново показа, че колкото и да го е притиснала кризата, пак иска и може да протегне ръка на онези, които наистина са изпаднали в крайна нужда.


Такъв жест - от сърце и с искрено желание да помогнат, направиха и трима бизнесмени от Велинград и Ракитово. Производителите на картофи Атанас Бирников и Асен Иванов дариха за пострадалите от наводненията общо 20 тона от своята продукция. Двамата са членове на Ротари клуб - Велинград и със съдействието на приятели ротарианци от клубовете в Харманли и Свиленград бе създадена организация за разпределение на дарението. Картофи получиха около 540 семейства от Харманли, Бисер и Лешниково и около 150 семейства от Свиленград.
За да достигнат двадесетте тона картофи до засегнатите селища, помогна и Георги Целев. Той се включи в благородната мисия, като транспортира за своя сметка дарението.
“Мисля, че това, което сме направили е полезно. Изпратихме картофи собствено производство в селски райони, като се надяваме, че хората там ще използват една част за консумация и друга част, за да си насадят картофи от елитни семена. Удовлетворен съм, че имахме възможността да помогнем.”, сподели Атанас Бирников.
Към това Асен Иванов допълни: “Направихме дарението с огромно удоволствие. Отворени сме да помагаме, най-вече на бедстващи хора, а подобно бедствие може да сполети всеки от нас”.
Преди десетина дни картофи за бедстващите хора в село Бисер изпратиха като дарение и жители на Сърница. Годината е особено трудна за местните картофопроизводители и затова жестът на всеки от тях заслужава поклон.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7163