ТЕМПО КОМЕНТАР: СПА столичен селски туризъм
Дата: Monday, April 09 @ 23:48:55 UTC
Topic:


След тежката зима, заради която улиците на града са потънали в пясък и прахоляк, започна и миенето на булевард “Съединение”. И тук отново станахме свидетели на странна, но устойчива симбиоза, характерна за Велинград като курорт. От “Еко Титан” мият централния булевард, а в същото време козички няколко пъти кръстосват шосето, оставяйки многобройни и “ухаещи” следи за присъствието си. Това е положението: нашият град има статут на СПА столица, но успоредно с това може да предложи всякакви атракции от областта на селския туризъм.


Примерът не е единствен, времето се стопли и скоро пак ще гледаме как във Велинград коне спокойно хрупат тревички в парковете или препускат по същия този булевард. На централния площад наред с бездомните кучета отвреме навреме могат да се видят овце, излезли на разходка. Няма ги вече старовремските файтони пред гарата, но ни стигат каруците без чулове, които “наторяват” улиците.
Нищо против животните, но няма как да не напомним, че има Наредба № 1 и трябва да се спазва реда къде и как да се отглеждат и движат те. За този ред отговаряме ние хората, а резултатите ще са по-осезаеми, ако общината и полицията свършат тяхната част от работата.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7164