Отново за кучетата и хората
Дата: Tuesday, April 17 @ 09:34:01 UTC
Topic:


След материала за бездомните кучета, който публикувахме преди 2 седмици, в редакцията се обади възрастна велинградчанка, живееща на улица “Димитър Талев”. Тя е инвалид и сподели, че заради многото безстопанствени кучета се страхува да излиза от дома си. Помоли във всеки брой на вестника да напомняме за проблема, пред който общината не може да си затваря очите, защото се отнася за здравето и безопасността на всички.


Други читатели съобщиха, че сигнали за нахапани от кучета хора вече са подадени и в прокуратурата с намерение пострадалите да търсят обезщетение по съдебен ред.
Тази седмица напомняме за проблема със снимка, на която 5 малки току-що родени кученца следват майка си на разходка по самия център на Велинград. Кученцата са много мили и симпатични - може би ще се намери някой да ги прибере и отглежда в дома си или общината ще предприеме действията, разписани в закона. Ако това не стане, следвайки естествения ход на живота, след време ще си имаме на центъра още една глутница бездомни кучета.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7181