СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.04.12
Дата: Tuesday, April 17 @ 09:45:05 UTC
Topic: Обектив


ПИСАНИ ЯЙЦА На Велики четвъртък най-много великденски яйца във Велинград се нашариха в ателието в Историческия музей. От ранно утро тук писалките хванаха десетки деца от Велинград и екскурзианти от различни краища на България. Традиционната за Чепинско техника за писане с восък се оказа увлекателно приключение дори за момчетата. А първото самостоятелно изписано яйце за Великден ще остане хубав спомен.ТЪРНОВО Със съдействието на общината Историческият музей и Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Ал. Константинов” ще представят Велинград на международната борса “Културен туризъм” във Велико Търново. Най-авторитетното изложение в културната столица на България започна на 16 април и ще продължи с много събития през цялата седмица

КРЪСТАВА Тази неделя, 22 април, жителите на Кръстава ще избират кмет на селото. До извънредния вот се стигна, след като съдът касира редовните избори през есента на 2011 г. За кметското място отново ще се борят Мустафа Еюпов от ГЕРБ и Мустафа Узунов от ДПС.

ПЛАЩАНЕ На 11 април кметът Иван Лебанов и изпълнителният директор на “Изипей” Георги Маринов подписаха договор, по силата на който задълженията към общината вече ще могат да бъдат заплащани и на близо 2000-те каси на финансовата институция на територията на страната и чужбина.

ИТАЛИЯ Група от 20 ученици, трима преподаватели и директорът Емил Моллов от СОУ “Васил Левски” замина за Италия след спечелен проект по програма “Коменски”. В дните на пролетната ваканция велинградчани обменят опит с връстниците си от уличище “Енрико Ферми” в град Понтадера, които през есента ще върнат гостуването във Велинград.

ПРАЗНИК На Светли петък, 20 април, своя храмов празник ще чества параклисът “Свети Животоприемен източник” в парка до Лятното кино във Велинград. По традиция ще бъде раздаден курбан за здраве и благодейнствие.

СЪВЕТ Председателят на фондация “Бъдеще” - Ракитово Янко Кривонозов бе избран за член на Областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси. Първото заседание на областния съвет за 2012 г. се проведе на 9 април в Пазарджик, а домакин на следващото ще бъде община Ракитово.

От редакцията: Във връзка с Великденските празници този брой на вестника е приключен редакционно на 12 април 2012 г.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7184