Над 200 работни места предложиха работодатели
Дата: Monday, April 23 @ 22:53:50 UTC
Topic:


На 20 април (петък) в Туристическия информационен център (това е новото наименование на общинския бизнес-център) във Велинград бе проведена обща трудова борса като част от инициативите на Агенцията по заетостта (АЗ) за осъществяване на директен контакт между работодателите и лицата, търсещи работа. В цялата страна се организират общо 27 трудови борси, като 9 от тях са специализирани, а 16 - общи.


От Бюро по труда - Велинград бяха поканени представители на работодатели, които развиват своята дейност на територията на общините Велинград и Ракитово. От името на общината зам.-кметът Атанаска Хрисчева сподели, че работят много добре с Бюро по труда - Велинград и изрази мнение, че всяко открито работно място е като лъч светлин и надежда за семействата, защото носи сигурност и спокойствие.
В нашия град има три професионални гимназии, които подготвят специалисти със средно образование в различни сфери на бизнеса. В тази връзка от Бюрото по труда се полагат усилия за осигуряване на заетост на млади хора до 29 г. със средно и висше образование, които да бъдат наемани по стажантски програми и подпомагани от наставници.
На трудовата борса се явиха представители на 8 фирми с различна дейност, които предложиха над 200 работни места. Най-много се търсят за постоянна работа специалисти в дървообработването, шивачки, а като сезонна заетост има нужда от сервитьори, бармани, администратори в хотели и спасители за басейни и плажове и др.
Подробна информация за предлаганите работни места може да се научи от Бюро по труда - Велинград, като се отиде на място в сградата на ул. "Връх Киселец" 3 или на тел. 0359 53395 и 0359 56720.
Георги Дишлянов

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7194