Мустафа Еюпов с пореден кметски мандат в Кръстава
Дата: Monday, April 23 @ 23:31:14 UTC
Topic:


Мустафа Еюпов за пореден мандат ще бъде кмет на Кръстава. Той спечели изборите с 460 гласа пред Мустафа Узунов, за когото гласуваха 413 жители на Кръстава.
Вотът се проведе на 22 април 2012 г. - дата, определена с президенски указ, след като резултатите от редовните избори през октомври 2011 г. бяха касирани от съда по жалба на ДПС и Мустафа Узунов.

За новия вот кандидати издигнаха само две политически партии: ГЕРБ - Мустафа Еюпов и ДПС - Мустафа Узунов. Така изборната конфигурация от есента на 2011 г. бе повторена.
Право да пуснат бюлетина на 22 април имаха 987 избиратели. Активността бе очаквано висока - своя глас дадоха 894 човека, което означава избирателна активност от 90.6 процента. Жителите на селото гласуваха в една избирателна секция, в която бяха обособени три кабинки. На моменти се стигна до големи опашки и дълго чакане, но като цяло този път изборният ден премина спокойно. За първи път трима представители на Общинската избирателна комисия от ГЕРБ, ДПС и НДСВ през целия ден бяха на място в Кръстава, за да може бързо да се реагира на евентуални жалби и сигнали за нередности. До такива обаче не се стигна - през целия ден и вечерта при броенето на бюлетините в ОИК не е постъпила нито една жалба. За осигуряване на реда в Кръстава имаше и засилено полицейско присъствие.
Броенето на бюлетините показа, че за Мустафа Еюпов от ГЕРБ са гласували 460 човека, а за Мустафа Узунов от ДПС - 413. 21 от бюлетините в урната са невалидни. Така дългогодишният кмет на Кръстава спечели ценна победа за ГЕРБ и остава и този мандат на поста.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7203