СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.04.12
Дата: Monday, April 23 @ 23:40:16 UTC
Topic: Обектив


КРЕДИТ На 22 май 2012 г. община Велинград ще проведе избор на финансова институция за предоставяне на кредит. Процедурата е открит конкурс по Закона за обществените поръчки. Общината иска два револвиращи кредита: дългосрочен за 4 370 458 лева и краткосрочен за 629 542 лева. Срокът за изплащането им е 96 месеца.СЕСИЯ Общинският съвет насрочи редовната си сесия за месеца за 26 април, четвъртък. Предварителният дневен ред включва 39 точки, между които не фигурира отложената от предишното заседание тема за Културния дом.

СДС Лидерът на СДС Мартин Димитров на връх Великден се черкува в църквата “Успение Богородично” във Велинград. На празничната литургия синият политик беше със семейството си.

СЪРНИЦА Започна обществената поръчка за избор на фирма, която ще подготви инвестиционния проект за интегрирано управление на водите в Сърница. В конкурса участват три фирми: софийските “Вод-Ко Сърница 2012” и “Еко Проект 2000” ЕООД и шуменската ДЗЗД “Инвестиционно проектиране - Аквариус”.

ТЕАТЪР Ракитовкият самодеен театър към читалище “Будилник” ще покаже най-новата си постановка на велинградска сцена. На 26 април, четвъртък, от 18.30 часа гостите ще представят комедията на Камен Донев “На сватба” в салона на ОНЧ “Отец Паисий”. Режисьор на спектакъла е Стефан Попов.

“РОДОЛЮБИЕ” Цветан Нистеров от Музикална школа “Звънче” спечели трето място на Осмия национален конкурс за българска патриотична песен “Родолюбие”, който се проведе в Панагюрище.

ПЕСНИ Ансамбълът за автентичен фолклор към читалище “Методи Драгинов” подготви и изпълни концерт с великденски песни. За трета поредна година на празника драгиновските певци и инструменталисти пяха и свириха за посетителите на хотел “Св. Спас” във Велинград.

ПРЕГЛЕДИ По случай деня на здравния работник 7 април специалисти от пневмоболницата “Св. Петка Българска” направиха безплатни профилактични прегледи на служителите на общината на 18 и 19 април. Прегледите на дихателната и сърдечно-съдовата система включваха ЕКГ, изследване на дишането, кръвната захар и др.

ЗАБРАНА Кметът на община Ракитово Любомир Петков издаде заповед, с която забрани пашата на селскостопански животни в обработваемите земеделски земи. Забраната важи от месец април, а глобите за нарушителите са от 100 до 500 лева.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7209