Фидел Беев: по-малко политика
Дата: Monday, October 06 @ 00:11:31 UTC
Topic: Местни избори 2003


Кандидат-кметът на Зелената партия Фидел Беев откри предизборната си кампания на 3 октомври вечерта в най-новата си инвестиция - ресторант “Ескада”. Акцените в програмата му бяха представени от Соня Чавдарова, изпълнителен директор на ББтв и кандидат-съветник от листата с водач г-н Беев. Програмата извежда на преден план икономическото развитие на общината и общественото мнение с презумцията, че само икономиката може да промени живота на хората и че ако управляващите не се съобразяват с общественото мнение, значи бягат от реалността. Г-н Беев обещава да не допуска безразборно нахлуване на външни фирми във Велинград и категорично да промени начина на работа в общинските фирми “Стройком” и “ВКТВ”. Като единствена възможност Велинград да бъде целогодишен курорт оцени балнеотуризма, а за селския туризъм отчете, че все още нашите села не са готови и трябва да се провокира активността на кметовете им. В областта на образованието трябва да се сложи край на парадокса, че имаме професионални училища, а в същото време се търсят кадърни дърводелци и ресторантьори.
Здравеопазването трябва да отговори на обществените ачаквания, а в социалната сфера г-н Беев се ангажира да помата, както и досега. В заключение: знае какви не бива да са механизмите на местната власт, не тръгва към нея с обемисти програми и велики обещания, но знае какво трябва да се промени и откъде да се тръгне.
Представени бяха петимата кандидат-кметове за Света Петка, Драгиново, Грашево, Медени поляни и Кръстава и кандидатите от листата за съветници. След това г-н Беев отговори на въпроси, първият от които беше как приема коментарите за “Беевград”. Това са версии в главата на болни мозъци, разпространяват ги страхливци, свикнали на мръсни игри, отговори Ф. Беев. Той си пожела да работи с Общински съвет, в който да има малко политици и повече хора, които работят за Велинград. Липсата на административен опит смята да компенсира с добър екип, а Стоян Дулев допълни, че във фирмите на Фидел Беев има повече администрация, отколкото е цялата Общинска администрация. Кандидатът смята да осигури повече средства в общинската хазна чрез спечелване на проекти и по пътя на общинските облигации. Смята, че трябва да се прекрати досегашната практика 99.9% от общинския бюджет да е за града като занапред селата получават пари според броя на жителите им. Сериозно трябва да се засили и контролът, защото общински пари потъват в бездънни ями.
Голям интерес сред присъстващите предизвика филмът “Откровено за Фидел Беев” с автор Соня Чавдарова, който скоро ще видят и зрителите на ББтв. В края на официалната част г-жа Бонка Беева благодари на всички, които вярват на нейния съпруг и му пожела успех с думите “Твърдо напред, ние сме с теб” и китка здравец.
Елена БаеваThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=740