ДПС смята, че е време да управлява Велинград
Дата: Monday, October 06 @ 00:14:09 UTC
Topic: Местни избори 2003


Снежана Велева обяви подкрепа за Неджат Кехайов

Едночасовото закъснение, с което започна първото предизборно събрание на ДПС с нищо не намали самочувствието и увереността на представителите на движението. Депутатите д-р Джевдет Чакъров и Мустафа Зинал, членовете на централното ръководство Фикрет Сепетчли и Айруш Хаджъ, областният председател Ахмед Хаджийски лично пристигнаха да подкрепят кандидат-кмета Неджат Кехайов.
Г-н Кехайов първо говори като председател на ДПС-Велинград, проследявайки пътя на партията тук от началото на демокрацията. ДПС е от най-перспективните партии, във Велинград се утвърди като една от водещите политически сили, балансьор и партньор с конструктивно мислене. ДПС е партия, без която управлението на Велинград би било немислимо, подчерта лидерът. Той оцени като стратегически правилно желанието на ДПС от 1999 г. да е самостоятелен играч в изборите. Израз на солидните позиции на ДПС е фактът, че е единствената политическа сила в общината, която издига кандидат-кметове във всички селища. Те и членовете на листата за общински съветници бяха представени поотделно.
От позицията на кандидат-кмет за общината Неджат Кехайов заяви: “Ние сме в състояние да управляваме и ръководим Велинград. Времето за това е дошло!”, след което представи накратко визията си за развитие на общината. Последва изненадата на вечерта: Снежана Велева, водач на листата за общински съветници на БЗНС и досегашен заместник-кмет на общината, обяви, че БЗНС подкрепя официално кандидатурата на ДПС за кметските избори във Велинград. Оценката й за умерената и национално отговорна политика на ДПС бе изпратена с взрив от аплодисменти.
В един дух се изказаха всички високи гости: М. Зинал пожела след председател на Общинския съвет ДПС да има и кмет във Велинград, Ф. Сепетчи изрази доволство за професионализма сред избирателите на движението, А. Хаджийски се похвали с увеличаване на структурите на ДПС от 6 на 11 в цялата област, д-р Чакъров пожела Велинград да влезе в НАТО и ЕС с кмет от ДПС. Единствен Айруш Хаджъ наруши мажорния тон, напомняйки, че от 1992 г. си пожелават кмет от Велинград и депутат от Пазарджишка област, но уви. Нямам нагласа, че и избирателят е на наша вълна, голяма тревога е, че нямаме кмет в Сърница, анализът не ми дава кураж да говоря много смело, откровено заяви г-н Хаджъ. Според него ДПС няма да има проблем с общинския кмет само ако реши въпроса с кметовете по места и особено в Сърница, Света Петка, Пашово и Драгиново. Не спести критиките, че ДПС от 2 г. е в управлението, поставило си е големи цели, но е оставило избирателите, които очакват икономическа защита.
Последната дума бе на водещия Лазар Калоянов и бе изпратена със скандирания “ДПС”: “Вече нито една политическа сила няма да може да си позволи лукса да управлява без ДПС!”.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=741