Ликовете на кандидатите заляха Велинград
Дата: Monday, October 06 @ 00:25:44 UTC
Topic: Местни избори 2003


Със старта на предизборната кампания Велинград бе залят от агитационни материали. Централни и странични улички, площади, витрини на магазини, цели павлиони и постройки осъмват ден след ден, облепени с плакатите на един или няколко от 15-те претенденти за кметския пост. С най-голям брой плакати на квадратен метър определено може да се похвали Кооперативният пазар, където успоредно с масовата търговия върви и масовата агитация. Сред цялата цветна шарения на заден план остава проблемът, че де факто масово се нарушава кметската заповед, с която бе определено кои са местата за поставяне на предизборни материали. Видимо липсва и контрол от страна на общината и партийните активисти забиват кабърчета по дърветата и лепят плакати кой където му падне. Следват познатото късане, рисуване, лепене върху плаката на конкуренцията и куп изпитани през годините тактики и стратегии.
За първи път в настоящата кампания във Велинград се появиха и билбордове на кандидат-кметове. Модата въведе Фидел Беев и пръв понесе удар под кръста - през миналата седмица неговият билборд по пътя за Каменица осъмна изцапан със синя боя. На реклама върху билбордове заложи и Александър Даскалов.
Плюс плакатната инвазия през изтеклата седмица още четирима от претендентите направиха официален старт на кампаниите си. БСП и левоцентристката коалиция дадоха тон за бойка кампания, която да стегне редиците; пред огромна публика Александър Даскалов направи мултимедийно представяне на три листи за съветници; имиджмейкърите на Фидел Беев заложиха на филм за кандидата; най-голямата изненада дойде на събранието на ДПС, където движението демонстрира огромно желание да управлява занапред Велинград и получи официалната подкрепа на БЗНС, изразена от Снежана Велева - водач на листата на БЗНС и заместник-кмет на общината.
Подробности за старта на кампаниите - на стр. 3 и 4.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=746