Местни избори 2003
Дата: Tuesday, October 21 @ 18:50:16 UTC
Topic: Местни избори 2003


АГИТАЦИЯ Ангел Топорчев издаде нова заповед да се спазват разпоредбите къде и как могат да се поставят предизборни материали, като призова за повече възпитание и отговорност от страна на участниците в агитацията. Късането на плакати продължи, а в края на седмицата започна и анонимка антикампания: разлепени листовки без автор, в които се посочва за кого не трябва да се гласува.

КОНЦЕРТ На 13 октомври площад “Фонтаните” за втори път тази година се огласи от песните на Николина Чакардъкова, а танцьорите от Неврокопския ансамбъл поведоха хора. Концертът бе организиран от кандидата за кмет от “Коалиция за община Велинград” д-р Цветан Дафов. Прожектиран бе филм за Велинград и за направеното през последните 4 г. Песента на демокрацията “Вдигни очи, светът е с нас” и Любен Каравеловото “Обичам те, мой мили роден край” бе повод за сълзи в очите на мнозина, спомнили си дългия път от 1989 г. насам. На преизпълнилите площада велинградчани д-р Цветан Дафов каза, че приемствеността в управлението е залогът за успех.

ДАРЕНИЯ Кандидат-кметът от Зелената партия Фидел Беев направи няколко големи дарения през седмицата. Църквите в Лъджене и Чепино получиха по 25 кубика дърва за огрев, а в Каменица - 2000 лева. На 18 октомври г-н Беев се срещна с избиратели от Чепино в препълнената зала “Знаме на мира”. Той обяви, че ще дари 2000 лева и 10 кубика дърва и на джамията в квартала.

ПОДКРЕПА Народната представителка от БСП Весела Лечева обяви подкрепата си за кандидат-кмета на левоцентристката коалиция Заварин Маров. Известната спортистка придружи г-н Маров при неговото посещение в Сърница на 17 октомври, след което разговаря със спортни деятели във Велинград, сред които и кандидатът за общински съветник от БСП Иван Лебанов.

СРЕЩА Каменчани напълниха големия салон на читалището вечерта на 14 октомври, за да се срещнат с независимия кандидат за кмет Александър Даскалов. В началото за тях танцуваха изпълнители от КСТ “Импулс”. В срещата се включиха депутатите от НИЕ Никола Николов и д-р Надка Пангарова. Г-н Даскалов отговори на множество въпроси за асфалтиране на улиците, проблеми в роската махала, оформяне на промишлена зона, взаимодействие с учителските синдикални организации и др.

ФИНАЛ Последната седмица преди изборите ще бъде наситена с финалните изяви на кандидатите. За 23 октомври е планиран концерт на централния площад, организиран от БСП и коалиция. В последния ден - 24 октомври, се очакват едновременни концерти, организирани от кандидата на Зелената партия в България Фидел Беев на площад “Фонтаните” и от НДСВ и независимия кандидат Николай Делиев на площада в Каменица. По същото време кандидатът на коалиция “За община Велинград” Цветан Дафов организира младежка дискотека в “Пикадили”. В щаба на независимия кандидат Ал. Даскалов обмислят шествие от Чепино до Каменица с оркестър и мажоретки. Със сигурност в последните дни до 26 октомври няма да липсват и изненади.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=766