“Чепинец-Беев” отстрани “Шумен 2001” за Купата на България
Дата: Monday, October 27 @ 17:14:30 UTC
Topic: Спорт


Чепинец-Беев 1
Шумен 2001 0
На 21 октомври (вторник) на Градския стадион във Велинград се игра мачът от първия кръг на първия етап в турнира за Купата на България, известен още като “Форд Мото-Пфое”- генерален спонсор на турнира. Футболистите на “Чепинец-Беев” успяха да победят с 1:0 своите съперници-професионалисти от “Шумен 2001” и да продължат в следващия кръг. Гостите от Шумен, които се състезават в “Б” група, започнаха мача със самочувствието на професионалисти и смятаха, че лесно ще се справят с велинградчани. Това не се случи, защото възпитаниците на треньора Пашев излязоха максимално мобилизирани и концентрирани за този двубой. Защитата действаше сигурно, а при всяко отнемане на топката се търсеше най-бързия начин за изненадващи контраатака. Така дойде 15 мин., когато В. Кръстев центрира топката от фаул и И. Чушков след удар с глава прониза вратата на Шумен - 1:0. Гостите увеличиха оборотите и се опитваха да застрашат вратата на В. Кузманов, но защитата на домакините и вратарят се справиха с възникналите ситуации. Твърде рано се наложи принудителна смяна на К. Думков, който все още не беше готов да играе с пълни сили след контузията си в рамото. В края на полувремето пред В. Кръстев се откри нова възможност за гол, но вместо да отправи удар към вратата, той се забави и падна в пеналта да търси дузпа. За това действие обаче получи само жълт картон за симулация.
През втората част гостите още по-открито тръгнаха напред да търсят изравняване и се откриха нови шансове за контраатаки. На няколко пъти футболистите на “Чепинец-Беев” бяха много близо до нови попадения, но така и не можаха да отбележат още голове. В крайна сметка те запазиха преднината от един гол и успяха да отстранят отбора на “Шумен 2001”.
Състав на “Чепинец-Беев”: В. Кузманов, В. Кюркчиев, К. Думков (П. Аврамов), Н. Харизанов, И. Чушков, В. Кръстев (С. Гардански), Т. Калпаков, Д. Чонков, В. Кадьов, К. Божков, Б. Влайков (Г. Николов). Треньор - А. Пашев. Състав на “Шумен 2001”: Р. Рангелов, П. Стоянов (Т. Жечев), Б. Борисов, М. Ваклийски (П. Иванов), Б. Кръстев, С. Станев, Н. Василев (А. Ахмедов), М. Иванов, З. Василев, И. Драшков, Р. Комитов. Треньор - И. Танков.
Съдийска тройка от Благоевград: И. Червилов, И. Дуров и И. Петров.
Георги СтояновThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=770