Санират училище и две градини
Дата: Tuesday, November 27 @ 08:55:41 UTC
Topic:


На 21 ноември Община стартира реализацията на проект по Оперативна програма “Регионално развитие”. Дейностите по проекта целят създаването на благоприятна и здравословна среда за отглеждане и обучение на деца в детските градини “Митко Палаузов”в Ракитово и “3-ти март” в Дорково и в оздравителното средно-образователно училище “Христо Смирненски”.


След проведено обстойно проучване на сградите са изготвени предложения за енергоспестяващи мерки и екологичен анализ. В рамките на първия етап на реализация на проекта в ОСОУ “Христо Смирненски” протичат активни процеси по саниране на сградата и е подменена дограмата, а в ОДЗ “Митко Палаузов” в Ракитово е подменена дограма и фасадата е готова на 90%. В ЦДГ “3-ти март” в Дорково е сложен фибран и се работи върху вътрешната изолация.
Според специалистите с въвеждането на енерго-спестяващите методи в сградите на учебните заведения температурните стойности през зимните месеци ще достигнат желаните 18.5 градуса в училището и 20 градуса в детските градини. Ще се постигне и равномерно отопление на коридорите и мокрите помещения и здравословната и комфортна среда за учениците и преподавателите. Проектът ще се реализира в периода ноември 2012 - април 2013 година, а общината подготвя и проекти за саниране на още обществени сгради, включително на Общинска администрация в Ракитово и кметствата в Костандово и Дорково.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7835