СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 18.12.12
Дата: Tuesday, December 18 @ 10:22:06 UTC
Topic: Обектив


“БОМБИ” На 14 декември сигнал за бомби спря учебните занятия във велинградските училища СОУ “Св.св. Кирил и Методий” и ОУ “Неофит Рилски”. По време на четвъртия учебен час учениците напуснаха учебните сгради, а полицията започна проверки на сградите. След бързото откриване на авторката на сигнала - също ученичка, от друго училище, учебните занятия бяха възобновени.12.12.12. Нито една влюбена двойка във Велинград не избра за сватбен ден датата 12.12.12 г., която подлуди толкова хора по света и у нас. В нашата община няма мераклии да сключат брак и на следващата “съдбовна” дата 21.12.12 г.

ГРАДИНИ На 12 декември кметът Иван Лебанов издаде заповед във връзка с работата на целодневните детски градини. От 27 декември 2012 г. до 1 февруари 2013 г. в градините ще има сборни групи, съобразени с броя на децата и мнението на родителите. При липса на деца ще бъде обявена ваканция, а персоналът ще бъде в платен годишен отпуск. Няма да бъдат във ваканция групите за предучилищна подготовка.

АВТОБУСИ Община Велинград съобщи, че общественият превозвач “Чепино автотранспорт” от 12 декември е въвел в експлоатация 4 градски и 2 междуградски автобуса, които се зареждат с еко-гориво - метан. Намаляването на вредните газове и емисии е съобразено с обявяването на Велинград за зелен град. Автобусите са оборудвани с платформи за хора с увреждания.

ПОКАНА На 18 декември от 18 часа в Художествената галерия ще се проведе среща с проф. Дечко Свиленов, който е доктор на биологичните науки и теолог. Темата на срещата ще бъде “21 декември - край на света или начало на нова епоха”.

СПЕКТАКЪЛ Театралният колектив към читалище “Отец Паисий” ще направи специален Коледен спектакъл от 17 часа на 23 декември (неделя). Актьорите ще представят новата си постановка “Работно време” на Камен Донев.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7913