Нашата спортна слава за 2012 г.
Дата: Thursday, January 03 @ 18:16:22 UTC
Topic:


Спортисти на 2012 година:
Ски клуб “Чепинец”: Мустафа Крантев, Хасан Али, Хасан Хасан
Плувен клуб “Чепинец”: Ангел Станчев, Василена Белева, Христина Стоилова
Плувен клуб “Белмекен”: Вангелина Драганова, Радина Попова, Ангел Йовчев
Клуб по спортни танци “Импулс”: Венцислава Бормалийска - Александър Георгиев, Антон Христов - Антоанета Тенева, Диана Енчева - Борис Даскалов
Футболен клуб “Чепинец”: Николай Байраков, Красимир Баръмов, Тошко Пашомов
Клуб по бойни изкуства: Мариана Чолакова, Богомир Александров, Милан Еленов21 спортисти бяха наградени в класацията на община Велинград “Спортист на годината 2012”. Церемонията се състоя на 18 декември в общинския Туристически информационен център. Състезателите с най-добри постижения в отделните спортове през изтеклата година бяха приветствани от кмета Иван Лебанов. Той сподели, че два пъти е бил в десетката на най-добрите български спортисти и пожела на всеки от днешните най-добри велинградски спортисти да намери място в тази десетка и да изживее това голямо признание и вълнение. Кметът специално благодари и на спортистите-ветерани, които през годината са взели участие и са помагали за провеждане на спортните събития в общината.
Свои номинации за тазгодишната класация дадоха 6 от местните спортни клубове. Спортистите на 2012 г. бяха наградени със статуетки, грамоти и цветя, които им бяха връчени от кмета Иван Лебанов, председателя на Общинския съвет Дияна Кехайова и заместник-кметовете Исмет Бабучи и Георги Янчев.
Награди получиха и близнаците Марин и Даниел Кадьови от ФК “Чепинец” за футболен дебют и Незабравка Янакова от СК “Здраве и дълголетие” за активна спортна дейност. С пожелание за нови спортни успехи към наградените се обърна и футболният треньор Борис Чолев, който наскоро чества своята 80-годишнина.
Церемонията, емоционално водена от Жанет Бърдарска, бе изпълнена с много аплодисменти и настроение, за които принос имаха участниците в програмата: вокална група “Караоке”, музикална школа “Звънче” и КСТ “Импулс”. Награда за труда на спортисти и треньори бе и коктейлът, подготвен от ПГИТ “Ал. Константинов” благодарение на финансовата помощ на хотел “Маркита” и г-жа Кина Янакиева.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7917