Подаръци и внимание за децата в приемни семейства
Дата: Thursday, January 03 @ 18:30:51 UTC
Topic:


В навечерието на Рождественските празници съвместна инициатива на община Велинград и на Детския парти център “Туити” даде възможност да се проведе малко тържество за 3 деца, настанени в приемни семейства. През 2012 г. екипът по проект “Приемна грижа” в лицето на Недялка Стефанова и социалните работници Елисавета Миланова и Марияна Кърпачева успяха да проведат обучение за приемни родители и 9 семейства получиха възможност да приемат деца за отглеждане.

Братче и сестриче, съответно на 4 и 11 г. и момче на 11 г. вече бяха настанени в две семейства, които ще получават средства за отглеждането на децата. Процесът по настаняване и на други деца ще продължи и през 2013 г.
Домакините от Детския център със собственик Николина Тодорова се бяха погрижили да създадат уютна обстановка за партито с много играчки и разнообразни лакомства. Гости на тържеството бяха кметът Иван Лебанов и зам.-кметът Георги Янчев. От името на общината г-н Лебанов поздрави децата и техните нови семейства и раздаде подаръци. От Детския парти център “Туити” и от Центъра за обществена подкрепа също бяха подготвили приятни изненади за малчуганите, които искрено се зарадваха на подаръците. От своя страна приемните родители благодариха за помощта и съдействието на всички институции, които са превърнали в реалност тяхното желание да се грижат за изоставени деца.
Георги Дишлянов

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7925