Велинградчанин е най-продаваният български художник за 2012 г.
Дата: Thursday, January 03 @ 18:37:15 UTC
Topic:


Велинградчанинът Васил Горанов е най-продаваният български художник през 2012 година. Роден е през 1972 г. във Велинград, завършва “Живопис” във Великотърновския университет “Св.св. Кирил и Методий”, прави първата си самостоятелна изложба през 2002 г.


На 40 години Васил Горанов даде поредно доказателство за своя голям талант с картините от неговата 12-та самостоятелна изложба живопис под наслов “Песента на живота”. Тя бе открита на 14 декември в галерия “България” в едноименния концертен комплекс на Софийската филхармония. Сред многото гости на откриването бяха и голям брой приятели и почитатели на художника от Велинград и велинградчани, живеещи в столицата. Изложбата бе открита от актрисата Искра Радева, чийто най-известен портрет е нарисуван от Васил Горанов. Тя цитира оценката на изкуствоведката Светозара Кузева за творчеството на Васил Горанов: “Неговата магия извира не само от умението да внушава вечно щастие у зрителя, тя е причина и за това да го превърне във вече най-продавания художник в България”.
“Песента на живота” е цикъл от 14 картини в стил класически реализъм, които улавят ритъма на музиката и танца и красотата на природата. Изложбата е само до 3 януари, но през 2013 г. ще очакваме нова самостоятелна изява на Васил Горанов.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7929