Общината ще продава земя на Народното събрание по 50 лв/кв.м.
Дата: Thursday, January 03 @ 18:40:26 UTC
Topic:


На сесията през ноември Общинският съвет взе решение за ликвидиране на съсобственост в имот с площ 2309 кв.м., който е частна общинска собственост и е в района на Лечебно-възстановителната база на Народното събрание във Велинград. С 15 “за” и 9 “въздържал се” съветниците одобриха продажбата на общинския дял да се извърши при цена от 80 лева за кв.м.


Гласуваното решение бе върнато от областния управител като незаконосъобразно с мотив, че към него липсват данни за оценката, изготвена от лицензиран оценител. Според въпросната оценка цената на земята е 45 лева за кв.м.
При обсъждането на 20 декември се стигна до поредица от гласувания и прегласувания. От ГЕРБ, които преди гласуваха за 80 лева/кв.м., сега настояха сделката да се извърши при цена 45 лв/кв.м., но не успяха да съберат нужните 15 гласа. С мотив, че на това място земята е много скъпа, Тошко Кютов предложи 60 лева/кв.м., но също не намери подкрепа. Екатерина Каферинова, която през ноември бе против цената от 80 лева за квадрат, заяви, че Общинският съвет трябва да покаже характер и да защити интересите на общината с цена от 50 лева за квадрат. Въпреки първоначалното неодобрение, в крайна сметка бе одобрена точно тази цена и ако няма ново оспорване, общината ще очаква в хазната си постъпления от Народното събрание.
Елена Баева

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7930