СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.01.13
Дата: Thursday, January 03 @ 19:15:25 UTC
Topic: Обектив


ВАКАНЦИЯ Много велинградчани и туристи избраха да прекарат последните дни на 2012 година в местността Старина над Юндола. Снежната писта, чистият въздух и красивата природа станаха чудесно допълнение към празничните дни.ВИП Сред многото ВИП гости, които посрещнаха Коледа във Велинград, бе г-жа Цецка Цачева, председател на Народното събрание. Заедно с голяма компания тя отпразнува Стефановден на туристическия заслон до параклиса “Свети Никола”.

ЮНДОЛА В поредния търг за парцели на Юндола община Велинград успя да реализира 10 сделки и така от предлаганите в продължение на повече от година 16 парцела вече останаха незакупени само 4. Сделките се осъществиха на нива, близки до началната цена от 20 лева за кв.м. плюс задължителната една стъпка нагоре.

“ПИКАДИЛИ” На 18 декември Окръжен съд - Пазарджик прекрати делото за имуществения иск, подаден от ЕТ “В. Цоков - Й. Цокова” и “Симекс” ЕООД София срещу Община Велинград по договора за наем на бившата дискотека “Пикадили”. Ищците са оттеглили предявения иск, очаква се общината да обяви нова тръжна процедура за заведението.

СВЕТА ПЕТКА Административен съд - Пазарджик отхвърли обжалването на решението, с което Общински съвет - Велинград откри процедура за отдаване под наем на петно за павилион за закуски в двора на училището в Света Петка. Решението е обжалвано от общински съветник в качеството ум на гражданин. Според съда съветникът няма това право, тъй като е част от колективния орган Общински съвет.

ВКТВ Общинската фирма “ВКТВ” обяви две обществени поръчки. Първата е за доставка на нов колесен багер с прогнозна цена 120 000 лева и ще се проведе на 23 януари 2013 г. Втората поръчка е за комплексно обслужване на придобивки на работещите във фирмата. Нейната прогнозна стойност е 60 000 лева, а процедурата е насрочена за 28 януари 2013 г.

МАТИНЕ На 28 декември в хотел “Деви” се състоя малко утринно тържество във вид на приятелска музикална среща. Поводът бе гостуването на известната българска цигуларка Иоана Стратева. Тя изпълни популярни мелодии от Шуберт, Григ и Брамс. Среща с Иоана Стратева - в следващия брой.

От редакцията: Във връзка с почивните дни за Нова година този брой на “Темпо” е приключен на 28 декември 2012 г.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7939