Нашенци в Англия помагат на деца
Дата: Tuesday, January 08 @ 09:37:50 UTC
Topic:


Те не са от многото българи, които се снимат пред чужди коли и къщи и се представят за преуспели в чужбина. Те са наши сънародници, които са избрали да живеят и работят във Великобритания, с престижни професии, с добри доходи и отворени сърца за несгодите на хората в родината.


Тяхното решение е всеки месец да събират около 20 паунда, с които да купуват неща, необходими за по-достоен живот на онеправданите в България.
Речено - сторено. Първата събрана сума, благодарение на застъпничеството на емигрант от Велинград, е дарена на децата от Помощното училище “Д-р Петър Берон” в Ракитово.
Първата изненада е празничен обяд по повод Коледните празници. Изобилието на трапезата впечатли децата, но не не знаят за другата голяма изненада, която ги чака, когато тази седмица се завърнат в класните стаи след ваканцията. Нов телевизор LСD и дивиди система за 650 лева в читалнята, 50 броя якета, 109 чифта чорапи, 46 броя анцузи - всичко ново! Плюс безброй играчки, дрехи и обувки, събрани от дарителите. Сякаш шейната на дядо Колеса се е изсипала на 27 декември 2012 г. през комина на училището!
Директорката на ПУ “Д-р Петър Берон” г-жа Лазарина Янушева показва даровете с удоволствие и гордост, че тяхното училище е част от благородното начинание на българските специалисти във Великобритания. И с вълнение очаква края на ваканцията, за да зарадва учениците. Тя е убедена, че хората, които искат да останат анонимни, ще оставят спомен за цял живот у децата.
А аз си мисля, че точно решението на дарителите да останат неназовани, ще помогне у децата да се запази вярата в доброто, което е някъде там - на Албиона. И утре те ще поискат да направят своя благороден жест, за да има все по-малко нещастни хора.
Невена Павлова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7950