Общината планира продажби за над 2 милиона лева
Дата: Tuesday, January 08 @ 09:46:31 UTC
Topic:


Програмата на Община Велинград за разпореждане с общински имоти през 2013 година вече е оповестена и предстои да бъде гласувана от местния парламент. Общината планира да спечели от продажби на земя 810 000 лева, а от продажби на имущество 1 160 000 лева. Очакваната сума от наеми на терени и имущество е близо 250 000 лева.


В списъка на обектите, които ще бъдат обявени за продажба, и тази година са сградата на старата община в центъра на квартал Чепино, административната сграда на общинската фирма в ликвидация “Стройком” на улица “Борислав”, ъгловото помещение на приземния етаж в блок “Орфей”. Освен това в списъка за продажба са трафопост и магазин от 34 кв.м. във Велинград, парцели на Юндола, Абланица и Побит камък, сградата на бившия килимарски цех в Света Петка и работническото общежитие в Абланица.
И през 2013 година общината ще продава отстъпено право на строеж, като е предвидена и сделка с Българския паралимпийски комитет за изграждане на спортна база на Юндола.
В програмата за разпореждане с общинската собственост е предвидено общината да прекрати съсобственост чрез продажба на дяловете в няколко търговски дружества: “Свежина”, “Булгард”, “Атлетик” и “Сютка”.
Очакват се постъпления от продажба и отдаване под наем на земеделски деми в землищата на Велинград, Сърница, Драгиново, Пашово, Чолаково и Грашево.
За поредна година програмата не предвижда средства, с които общината да придобие нови имоти.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7955