СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.01.13
Дата: Tuesday, January 08 @ 10:01:16 UTC
Topic:


ОСВОБОЖДЕНИЕ На 8 януари се навършват 135 години от освобождението на Чепинското корито от турско робство. По този повод в 11 часа на 8 януари община Велинград организира честване на мястото, където през 1878 г. са посрещнати първите руски войски - чешмата пред Сярна баня. Ще бъдат поднесени цветя и отслужен водосвет.ТОК През декември 2012 г. абонатите на ЕВН са консумирали повече електроенергия в сравнение със същия месец на 2011 г., съобщиха от компанията. През декември 2012 г. сме изразходили 929 251 000 киловатчаса ел. енергия, което е със 7 401 000 киловатчаса повече от декември 2011 г. Най-много ток сме похарчили на 20 декември 2012 г. - общо 33 558 000 киловата. Една от причините за високото потребление на ток е струпването на неработни дни и празници. След пиковите стойности на потребената ел. енергия абонатите на ЕВН могат да очакват и по-високи сметки за ток.v
КАСИ От тази седмица общинската фирма “ВКТВ” отваря две нови каси, на които клиентите ще могат да заплащат месечните си такси за вода. За улеснение на потребителите новите каси на “ВКТВ” са разположени в пощенските клонове в кварталите Каменица и Чепино. През 2013 г. дружеството планира да осигури и възможност за онлайн заплащане на услугите.

КАБЕЛ Сутринта на 3 януари бе прекъснат телевизионният и интернет сигнал за голям брой абонати във Велинград. Причина за сериозната авария бе скъсването на оптичен кабел при ремонтни дейности и монтиране на крайпътни мантинели в района на Чуката. След отстраняване на авария интернет и телевизионната връзка бе възстановена в ранния следобед.

УЧИТЕЛИ Регионалният инспекторат по образование - Пазарджик набира банка кадри от заместващи учители. Заявления до РИО могат да подадат безработни или пенсионирани учители. Инициативата е по проект за квалификация на педагогически специалисти по Оперативна програма “Регионално развитие”.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7960