Данъчни декларации ще се предлагат в пощенските клонове
Дата: Tuesday, January 15 @ 08:13:33 UTC
Topic:


Започна тазгодишната кампания за деклариране и изплащане на данъците върху доходите на физическите лица, които са били придобити през 2012 г. От Националната агенция по приходите (НАП) напомнят, че кампанията приключва на 30 април, като до същия срок трябва да бъдат платени и дължимите данъци.


Специално за в. “Темпо” от ТД на НАП В Пазарджик заявиха, че и тази година ще предоставят безплатни формуляри на данъчните декларации в пощенските клонове, а във Велинград това ще бъде в централния клон в кв. Лъджене най-късно до края на януари. На сайта на НАП www.nap.bg вече има качени образци на новите данъчни декларации, които могат да бъдат попълнени електронно и след това разпечатани. С предоставянето на декларации в пощенските клонове ще бъдат облекчени много от данъкоплатците, които не разполагат с компютър, принтер и интернет. Така се спестяват проблемите с намиране на данъчни декларации и търсенето на варианти за тяхното отпечатване.
Отстъпка от 5% могат да ползват гражданите, които подадат своята декларация и платят дължимия данък до 11 февруари 2013 г. (10 февруари е неделя). Същата отстъпка се ползва и от тези, които подадат декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис. Ползва се само една от двете отстъпки.
Попълнените данъчни декларации на книжни формуляри се изпращат по пощата с обратна разписка (това става по желание на изпращача) на адреса на ТД на НАП в Пазарджик на ул. “Асен Златарев” 7 или може да се предаде лично в офиса на териториалната дирекция в областния град.
Георги Дишлянов

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7967