Канят Велинград на голяма туристическа борса в Дания
Дата: Tuesday, January 15 @ 08:22:27 UTC
Topic:


Велинград получи неочаквана, но щедра покана за представяне на курорта на най-голямата туристическа борса в Дания. Домакин на събитието е град Хернинг, а през 2012 г. СОУ “Св.св. Кирил и Методий” започна проект за обмяна на опит и сътрудничество с тамошното училище. По този проект 24 ученици от нашето школо ще гостуват в домовете на свои връстници в Дания, а датчаните ще дойдат тук. Един от датските преподаватели и участници в проекта вече е посетил Велинград. По неговата оценка нашият град е “скрито съкровище, за което никой не знае”.

И тъй като посетителите на туристическата борса в Хернинг търсели точно нещо ново и интересно, дошла поканата двама ученици от Велинград заедно с един преподавател да представят града на изложението. Участието ни ще бъде на безплатен щанд, осигурено е и настаняването на учениците. Трябва обаче да бъдат платени настаняването на преподавателя, както и пътните и дневни разходи на тримата.
На 9 януари темата бе обсъдена от Съвета по туризъм. Председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Златко Златанов каза, че те ще поемат пътните разноски, но ще искат да изпитат учениците по какъв начин ще рекламират Велинград. Все още обаче не е ясно дали ще бъдат осигурени достатъчно средства, за да има велинградско участие в туристическата борса в Дания, която ще се проведе от 22 до 24 февруари.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7972