Сводник рецидивист получи 3 години затвор за склоняване към проституция
Дата: Tuesday, January 22 @ 09:09:44 UTC
Topic:


Районен съд - Велинград осъди на 3 години затвор при строг режим в затворническо общежитие от закрит тип велинградчанина А. Б. с прякор “Тито”. Присъдата е за склоняване към проституция на момиче на възраст под 18 години, което живее в Центъра за настаняване от семеен тип във Велинград. Сводникът А. Б. е осъждан 5 пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, има и ефективна присъда за тежко умишлено престъпление. Последната му присъда е по наказателно дело от 2008 г., но досега не е изтърпявал наложените наказания ефективно.


Според направените самопризнания по делото през 2010 г. А. Б. се е запознал с тогава 13-годишното момиче в градската тоалетна в центъра на Велинград. Още на следващия ден й се обадил, за да й каже, че много я обича. След седмица предложил тя да проституира с други мъже, като заплашил, че в противен случай той ще се самоубие. Момичето също казало, че го обича и за да докаже любовта си, започнало да извършва сексуални услуги на мъже в недовършения строеж на Културния дом срещу 20 лева. Парите давало на сводника, а той й купувал пица и цигари.
На 29 юни 2012 г. директорката на Центъра за настаняване от семеен тип подала сигнал в полицията, след като получила информация от други деца за връзката между момичето и сводника. Била проведена среща със социален работник и инспектор от Детска педагогическа стая.
Пред съда А. Б. е направил пълни самопризнания, което е смекчаващо вината обстоятелство. В същото време съдът отчита, че при склоняването към проституция на момиче под 18 години има пряк умисъл и користна цел. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив - сводникът има 5 предишни осъждания по различни обвинения и това представлява висока степен на обществена опасност. В мотивите към присъдата е записано, че е наложително тя да бъде изтърпяна ефективно, но решението на Районен съд - Велинград подлежи на обжалване пред по-горна инстанция.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7992