СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.01.13
Дата: Tuesday, January 22 @ 09:31:46 UTC
Topic: Обектив


ПРОКУРОР Върховният административен съд образува дело по жалбата на прокурора от Районна прокуратура - Велинград Асен Василев срещу решението на Висшия съдебен съвет (ВСС) от 8 ноември 2011 г. С въпросното решение ВСС отстрани Асен Василев от прокурорския пост до приключване на наказателното производство срещу него, свързано с експлоатацията на автомати за кафе и топли напитки. Делото във ВАС по жалбата на Асен Василев е насрочено за 28 март 2013 г.ГРИП По информация на Регионалната здравна инспекция засега на територията на Пазараджишка област няма данни за грипна епидемия. Средното ниво на заболеваемост от остри респираторни заболявания за изминалата седмица е 183 болни на 10 000 души, което е далеч от епидемична обстановка.

МИКРОБУС Община Велинград отправи публична покана за доставка на нов пътнически микробус, който ще се ползва за нуждите на Дневния център за възрастни хора с уверждания. Цената на микробуса е до 66 000 лева без ДДС, а оферти се приемат до 31 януари 2013 г.

СРОК Крайният срок за пререгистрация на земеделските производители, регистрирани по Наредба № 3/1999 г., за стопанската 2012/2013 година е 28 февруари 2013 г. При неспазване на този срок земеделските производители губят правата си до заверка на регистрационната карта за следващата стопанска година. Първоначалната регистрация се извършва до 1 октомври 2013 г.

СГРАДИ Отново стартира обществената поръчка за избор на изпълнител за строежа на две масивни сгради, които ще бъдат изградени по проект на Община Велинград за защитено жилище и за център за настаняване от семеен тип. Прогнозната стойност на строителните работи е 689 468 лева, а срокът за изпълнение 180 дни. Безвъзмездното финансиране е осигурено по схемата “Подкрепа за деинституционализиране на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск”. Откритият конкурс ще се проведе в общината на 18 февруари 2013 г.

ДЕТСКИ По 21 семейства в общините Велинград и Ракитово ще останат без детски надбавки за изтеклия месец, тъй като децата им са натрупали повече от 5 неизвинени отсъствия от училище. Общо за областта поради същата причина са санкционирани 134 родители.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8000