Учим и се забавляваме
Дата: Tuesday, January 29 @ 09:22:23 UTC
Topic:


Интересувате ли се от модерните софтуерни технологии? Може би да или не, но вашите деца се впечатляват от всяко нововъведение в тази област. Разбираем е стремежът на съвременното образование да използва този интерес, за да направи обучението в училище приятно и полезно.


Ние, учителите от ОУ “Н. Рилски”, се стремим да напипаме пулса на младежките желания - учениците да избират и да харесват това, с което се занимават. Затова закупихме и въвеждаме в учебния процес Jumpido - това е първият образователен софтуер, който е базиран на технологията Kinect for Windows.
Той използва движенията на тялото, за да превърне учениците в активна част от учебния процес. Kinect сканира цялостната среда. Той изготвя карта на помещението, определя вашето положение и автоматично изолира различните предмети, които нямат отношение към него. С други думи Kinect разпознава геймърите от плът и кръв и игнорира саксиите. Освен това уредът умее да различава структурата на тялото, така че да разбира кога пред него стои възрастен и кога - дете.
Jumpido съдържа 6 образователни игри, които напълно потапят играчите в света на знанията. Софтуерът се управлява с помощта на жестове и реагира на естествените движения на играчите. Учителят избира тема, а Jumpido следи представянето на децата и динамично адаптира съдържанието на игрите. В отбори по двама учениците изпълняват различни задачи като например да пукат балони с ръцете си, да разпределят ябълки по клоните на дървета или да отбелязват голове във футболна игра, като ритат с краката си.
Скъпи първокласници, елате в училище “Н. Рилски” и оценете нашия стремеж да задоволим претенциите на новото поколение училището да е в крак с начина на мислене на младите хора, така че да се осъществи идеята “Учим и се забавляваме”. Наистина по-лесно се помни, смята и твори, докато размахваш ръчички или скачаш. А съгласете се, уважаеми родители, че тази нова програма притежава едно предимство пред останалите такива - Kinect освен обучение и удоволствие е и движение - край на седенето мирно на чина, часове наред всеки ден. Хайде, кой иска да опита?
В. Гушевилова, ОУ “Н. Рилски”

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8004