Няма ли кой да спре хулиганите в парка?!
Дата: Tuesday, January 29 @ 09:24:25 UTC
Topic:


Почти не остана парк във Велинград, който да не е бил обект на вандалски посегателства. Този път в ролята на “жертва” се оказа паркът в кв. Чепино, разположен между бул. “Съединение” и ул. “Осми март”. Неизвестните засега извършители са се погрижили да си създадат “удобно” за тях пространство, като са разхвърляли навсякъде бетонни кошчета за смет. Някои от тях са обърнати с дъната нагоре, а други са “разфасовани” и бутнати по алеите и тревните площи.

Част от пейките също са изпочупени, за да оформят напълно картината на разрушението. Поредната проява на хулиганско поведение явно е дело на индивиди, които са пропуснали не само първите 7 години от възпитанието си, а много-много повече!
Преди 2 години ученици от Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” във Велинград спечелиха проект и в същия парк оформиха кът за отдих и детска площадка. Хулиганите не се забавиха и посегнаха първо на дървената ограда, а след това и на пейките. Учениците два пъти поправиха нанесените щети и дадоха сигнал до Общината, но това не спря вандалите.
И в други градски паркове сме свидетели на подобни грозни гледки. Видно е, че проблемът не е само в тези, които рушат общинска собственост, но и в институциите, които трябва да пресекат хулиганските прояви и да потърсят отговорност на техните извършители.
Георги Дишлянов

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8005