76 ухапани от кучета са търсили Спешна помощ през 2012 г.
Дата: Tuesday, January 29 @ 09:40:24 UTC
Topic:


Като продължение на темата от предишния брой на “Темпо” за нерешения проблем с бездомните кучета във Велинград, потърсихме информация от филиала на Центъра за спешна медицинска помощ. Оказа се, че по техни данни през миналата 2012 година медицинска интервенция са потърсили 76 човека, ухапани от бездомни кучета. Толкова на брой са потърпевшите, записани в журнала на центъра, където са получили необходимата медицинска помощ.


Но това не е точното число на ухапаните, защото има посещения на медицински екипи по домовете на хората, както и оказана помощ от личните лекари. Така реалните случаи на ухапани от кучета във Велинград стават много повече и нищо чудно да стигат и до 100, а може би и повече. По-голямата част от ухапаните са възрастни хора, което не прави този факт по-малко тревожен.
Статиската във Велинград сочи категорично, че средно по 7-8 човека на месец са потърпевши от кучешката агресия на свободно и безконтролно разхождащи се четириноги. Засега никой от пострадалите не е потърсил правата си в съда. Но и това със сигурност ще стане някой ден, ако все още се допуска голям брой безстопанствени кучета да бродят сред хората и да ги нападат.
Георги Дишлянов

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8007