СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 29.01.13
Дата: Tuesday, January 29 @ 10:10:42 UTC
Topic: Обектив


СРОК Управляващият орган на Оперативна програма “Регионално развитие” даде срок на Община Велинград до 29 януари да представи допълнителна документация по проекта за интегриран план за градско възстановяване и развитие. Непредаването на документацията в срок ще постави под риск договора за безвъзмездна финансова помощ по проекта. Община Велинград е в група с още 14 общини, на които е даден същия срок. Други 17 общини вече получиха одобрение от ОП “Регионално развитие” по проектите си за зоните за въздействие в интегрираните планове.РЪКА В столичната болница ИСУЛ със сложна операция бе спасена ръката на първокласник от Ракитово. Момчето пострадало при инцидент в двора на къщата си, като брадва отсякла дланта и три пръста на дясната ръка. Детето е закарано в болница във Велинград, където са спрели кръвотечението и са го насочили към специализираната болница в София. Операцията, водена от доц. Б. Попова, е продължила 12 часа, при което са възстановени всички кръвоносни съдове, сухожилия и нервни окончания и ръката на детето вече се възстановява успешно.

СЕСИЯ 36 точки са включени в дневния ред на заседанието, което Общински съвет - Велинград ще проведе на 31 януари от 9.30 часа в голямата зала на общината. Съветниците ще избират организационен комитет за тържествата по случай 5 години от обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите. Ще се гласува искане от “ВКТВ” общината да предостави на фирмата особено право на ползване върху водностопанските системи и съоръжения. Местният парламент ще вземе решение по общо 6 искания за водопренос на минерална вода.

ЮНДОЛА Столичната агенция по приватизация продаде два от обявените общо 4 имота на Юндола. Единият от парцелите е закупен от “Андела” АД за 121 200 лева, а купувач на другия е “Андезит” ООД за 124 800 лева. За непродадените парцели и сгради с начални цени 107 000 и 427 000 лева Столичната агенция по приватизация насрочи нови търгове на 26 и 27 февруари.

ПАРК На 24 януари са откраднати около 15 метра декоративен дървен парапет от парк в Ракитово. След подадения от граждани сигнал полицията е открила крадеца, който е 41-годишният И. Д. от Ракитово.

ИГА Фонд за превенция на престъпността “ИГА” проведе своя пореден семинар във Велинград, в хотел “Елбрус”. В момента фондът работи по редица проекти, свързани със защитата на деца и лица от домашно насилие.

“СУТКЯ” Ракитовското сдружение с общополезна цел “Суткя” свиква общо събрание на 14 февруари. На събранието ще бъде направен отчет за изминалата и план за настоящата година.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8019