Седмичен обектив 08.12.2003 г.
Дата: Saturday, December 13 @ 01:50:34 UTC
Topic: Обектив


СЪД На 8 декември Пазарджишкият окръжен съд трябваше да излезе с решение по жалбата на Ал. Даскалов срещу обявяването на Фидел Беев за кмет на Община Велинград. До редакционното приключване на броя решението на съда не стана известно. Даденият по закон 7-дневен срок е инструктивен - тоест е препоръчителен, без да е задължителен за произнасянето на съдебното решение. След като решението на Окръжния съд бъде обявено, то не влиза в сила, докато тече срокът за неговото обжалване.

ВЗРИВ През нощта в петък срещу събота, около 2 часа, на паркинга на ресторант “Бор” е избухнал автомобил. Взривен е мерцедес със софийска регистрация.

ПЕНСИИ От 8 декември в Централна поща - Велинград започва раздаването на коледните добавки към пенсиите. Последната дата за получаването им е 18 декември.

ЛИМИТ Лимит от 70 лева месечно за преките телефони на общинска администрация определи със своя заповед временният кмет Ангел Топорчев. Общинската хазна има финансови пробойни и затова се налагат мерки за икономии.

ПРАЗНИК На 3 декември членовете на Съюза на инвалидите във Велинград се събраха на тържество в ресторант “Чевермето”. Поводът бе световният ден на хората с увреждания, който през обявената за тяхна 2003 година навсякъде бе отбелязан с различни инициативи.

СЕСИЯ Извънредна сесия на Общинския съвет ще се проведе на 10 декември. Съветниците ще обсъждат проблемната ситация около обявената концесия за Кооперативния пазар.

АЛКОХОЛ Велинградският съд определи 6-месечна ефективна присъда за шофьор от Ракитово, който е заловен да кара пиян. Съдът е одобрил споразумение с прокуратурата и шофьорът ще лежи 6 месеца в затвора. Наказанието е с такава тежест, тъй преди това същият е осъждан два пъти на лишаване от свобода.

ТЕАТЪР Поредното представление на велинградската театрална трупа бе на 4 декември в Карлово. Постановката “Небе без покрив” на режисьора Мариус Донкин е пожънала огромен успех. Нашите актьори се завърнаха удовлетворени от представелнието и получените множество аплодисменти.

САПАРД На 2 декември временият кмет Ангел Топорчев присъства на среща на кметове от цялята страна в НДК по Програма САПАРД. Кметовете са изразили несъгласия с механизмите за усвояване на средстава по програмата, а министърът на земеделието М. Дикме за първи път е представил финансовите рамки в размер на 50 милиона лева за 2004 и 70 милиона лева за 2005 г.

ПОРЪЧКИ Община Велинград е определена за пилотна при обсъждане на измененията в Закона за обществените поръчки. На 8 и 9 декември А. Топорчев и специалисти от администрацията участват в семинар в хотел “Принцес” в София, на който ще се обсъжда как да се намалят бюрократичните спънки в закона.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=803