Седмичен обектив 15.12.2003 г.
Дата: Monday, December 15 @ 20:15:01 UTC
Topic: Обектив


СНЯГ На спешно заседание на 8 декември в общината бе взето решение да се обяви нова обществена поръчка за снегопочистването на четвъртокласната пътна мрежа. Дотогава общината ще сключи договор за тази дейност със СД “Братя Бееви”. Същата фирма ще подпомага и дейността на “Стройком” по снегопочистването на територията на Велинград.

ПОСЛАНИК Негово превъзходитество Ким Сънг Ъй, посланик на Република Корея, проведе приятелска среща с кмета на Велинград Ангел Топорчев на 11 декември в “Двореца”.

ИЗНАСИЛВАНЕ На 9 декември в РПУ - Велинград с полицейска заповед е задържан 30-годишният Илко К., срещу когото е подаден сигнал за изнасилване на студентка в ранните часове на същия ден в близост до централно заведение във Велинград. Заведено е дознание.

АПТЕКА Единствен кандидат на обявения от общината конкурс за денонощна аптека бе “Обединени аптеки” ООД - Пещера с управител Михаил Тиков. Конкурсът започна на 11 декември, председател на комисията е Диана Баракова. Общината отдава под наем за 3 г. петно от 30 кв.м. с начална годишна наемна цена 1065 лева. Резултатите трябва да бъдат обявени тази седмица.

КАРИЕРА На 15 декември се свиква общо събрание на “Диагностично-консултативен център 1” - Велинград (бившата поликлиника). Очаква се ръководен пост да заеме екскметът д-р Цветан Дафов. Мажоритарен акционер в дружеството е Михаил Тиков.

ПРЕДСТАВИТЕЛНИ Общинският съвет отпусна 600 лева за представителни разходи на кмета до края на 2003 г.

БАНКЕТ Общинските съветници и Общинска администрация ще се съберат на празничен банкет за Коледа и Нова година на 18 декември в БЛЦ “Камена”.

РАЗРЕШЕНИЕ Министерството на околната среда и водите издаде разрешение за проучване на метални полезни изкопаеми в района на общините Доспат и Велинград на “Болкан Минерал енд Майнинг” - Челопеч. Разрешителното е за площ от 197 кв.м. и за 3 години.

ПАРИ Работещите в общинските учебни заведения в Ракитово получиха средства за закупуване на работно облекло. За учителите в училищата са определени по 80, в детските градини по 50, а за помощния персонал по 44 лева. След одобрени проекти бяха получени и средствата за развитие на физическото възпитание и спорта - по 1.50 за учениците и 1 лев за децата от детските градини, с които са закупени спортни пособия.

РЗПД Младежката секция на РДЗП-Велинград е с ново ръководство: председател Христина Пещерска, секретар Расица Севлиевска и икономически секретар Стефан Баев.

ОЗЕЛЕНЯВАНЕ Приключи проектът по почистване и озеленяване на двора на най-голямото училище в Ракитово СОУ “Св. Кл. Охридски”. На първия етап с 1812 лева бяха закупени пособия за почистване, а след одобрение на МОСВ бяха закупени 120 фиданки за озеленяване.

МАКЕДОНЦИ На 13 декември в “Славянска беседа” в столицата се състоя Върховен съвет на Съюза на Македонските организации, в който участва и председателят на велинградското дружество “Ф. Главеев” Никола Тодев. Приета е платформа за работата на съюза в Егейска и Вардарска Македония и програма за 2004 г.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=812