ВАС не допусна нови доказателства
Дата: Wednesday, February 18 @ 23:41:50 UTC
Topic: Местни избори 2003


Върховният административен съд заседава на 12 февруари по жалбата на Александър Даскалов срещу решението на Пазарджишкия окръжен съд, с което за законно избран кмет на община Велинград бе обявен Фидел Беев.
ВАС е отхвърлил молбата на Ал. Даскалов като доказателства да бъдат представени излъчени в предизборната борба телевизионни материали и публикации във вестници. Тези материали бяха в основата на тезата на адвоката Румен Петков, че избирателите са били манипулирани от медиите, но не бяха приети като доказателства и от Пазарджишкия съд. От ВАС са постановили, че по закон те не събират нови доказателства. При това положение върховните съдии ще вземат окончателното и неподлежащо на обжалване решение за изборите във Велинград въозснова на материалите, представени в Пазарджишкия окръжен съд. Става въпрос за показанията на 12 свидетели (по шест за всяка от страните), дадени главно по две теми: дали е имало предизборни агитационни материали по автобусите на “Чепино автотранспорт” в дните, когато агитацията е забранена и дали върху избиратели в Драгиново е оказвано давление да гласуват.
Мнението на представителя на прокуратурата по време на заседанието на ВАС е било, че жалбата на Ал. Даскалов е неоснователна. Решението на съдиите се очаква в близките дни.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=822