Въпреки победата играта пак не задоволи публиката
Дата: Friday, April 09 @ 21:55:17 UTC
Topic: Спорт


Чепинец-Беев 4
Слатина Сф 1
Едва ли някой се е съмнявал, че отборът на “Чепинец-Беев” ще постигне друго, освен победа, срещу последния в класирането. Трите точки са факт, но показаното от футболистите отново не задоволи публиката. За нейното отношение се вижда по посещаемостта. С всеки изминат мач зрителите все повече оредяват и това е основния барометър за представянето на един отбор. Цели 33 мин. до първия гол домакините се лутаха в сложна плетеница от подавания и хаотични опити да се превземе вратата. Големи пространства от терена оставаха празни, а в същото време по 3-4 играчи се наблъскваха около тъч-линиите и си подаваха безполезно на метър-два. Футболисти като Б. Влайков, И. Чушков и на момента Д. Чонков прекалено залагаха на индивидуални пробиви и излишно задържаха топката вместо да потърсят веднага открит или свободен съиграч в празно пространство. Единствено В. Кръстев се опитваше веднага да търси продължение напред с бързо и точно подаване. Така юношите А. Бойкинов и Ю. Козов напразно чакаха някой да им подаде топката, когото се откриваха отдясно или отляво. Добре че гостуващия тим беше прекалено слаб и не можеше да се противопостави, но предстоят гостувания във Велинград на първите три отбора в групата. С подобна игра нищо добро не ни очаква.
Резултатът бе открит едва в 33 мин, когато Б. Влайков тръгна в самостоятелен пробив и бе спънат в пеналта. Главният съдия отсъди дузпа. Потърпевшият изпълни, но ударът му бе спасен от вратаря. Добре че топката отново попадна в краката на Влайков, който този път не сгреши - 1:0.
След почивкта се получи известно раздвижване в играта на домакините и това стана причина да падне втория гол във вратата на “Слатина”. След двойно подаване в 51 мин. Б. Влайков бе изведен сам срещу вратаря и пусна топката покрай тялото му в мрежата - 2:0. В 70 мин. съдията отсъди още една дузпа за “Чепинец-Беев”, след като защитник на гостите игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана вратарят В. Кузманов, който неспасяемо я изпрати в мрежата за 3:0. Само 5 мин. по-късно Б. Влайков се измъкна от опит за изкуствена засада, изскочи сам срещу вратаря, преодоля го и направи 4:0, оформяйки своя първи хеттрик от началото на първенството. В последните минути домакините се отпуснаха неоправдано и заиграха несериозно, което позволи на футболистите от “Слатина” да стигнат до почетно попадение в 85 мин.
Състава на “Чепинец-Беев”: В. Кузманов, С. Тодоров, Г. Иванов, А. Малинов (Н. Харизанов), И. Чушков, В. Кръстев, В. Кадьов, Д. Чонков, Ю. Козов (С. Гардански), А. Бойкинов (А. Неделчев), Б. Влайков. Треньор - И. Благов.
Георги Стоянов
В следващия кръг:
11 април, неделя, 16.00 ч.
Ботев - Чепинец-Беев
This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=866