Съветниците бламираха председателя за заплатите
Дата: Monday, May 24 @ 03:23:10 UTC
Topic: Политика


Идеята на председателя на Общинския съвет Неджат Кехайов за намаляване на възнагражденията на съветниците изобщо не стигна до обсъждане на сесията. По предложение на Асим Адем с 25 гласа “за” точката отпадна от дневния ред на сесията на 19 май.
Преди това в комисиите ясно се видя, че болшинството съветници не споделят позицията на г-н Кехайов за намаляване на възнагражденията им от 240 на 120 лева за редовно заседание. Екатерина Каферинова каза, че е прецедент председателят да внася такова предложение при положение, че съветниците са му гласували заплата, равна на кметската. Тя припомни, че две години като председател на Общинския съвет е дарявала част от заплатата си и заяви, че е обидно за взиманите от тях важни решения да получават по една минимална заплата - колкото метачка по програма за временна заетост. Асим Адем обвини г-н Кехайов, че е обявил война на Общинския съвет и настройва населението. Според Венко Бозев общественото мнение не е в полза на съветниците, но според Димитър Касапски се създават изкуствено настроения и се преиграва.
Неджат Кехайов обяви, че при тайния вот за възнагражденията на миналата сесия, той самият не разбрал за какво точно гласува. Надежда Ключкова отговори, че той е позволил това гласуване, както и че в Пазарджик председателят взима колкото съветниците. Всеки можеше да гласува против, припомни направилата точно това на миналата сесия Боряна Белухова.
Според кмета Ф. Беев за заплатите съветниците са гласували нещо неизпълнимо. В отговор обаче се чуха гласове щом общинската хазна е толкова празна да се преразгледат заплатите на кметове и кметски наместници. Главният счетоводител Христо Савов също не успя да убеди съветниците, които го контрираха, че при приемането на бюджета е дал уверения за повече приходи.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=876