Пленер “Есенни багри”
Дата: Tuesday, November 19 @ 09:21:53 UTC
Topic:


Вече две години и половина тече европейският проект “Бъдете с нас и ний сме като вас“, свързан с интеграцията на деца с увреждания, на които се предоставя възможност да творят, пеят и танцуват. Един от клубовете по проекта е по изобразително изкуство, в който децата от Помощно училище “Драган Манчов” работят съвместно и на територията на школата по изобразително изкуство към Общинския детски комплекс.


На 7 ноември на откритата сцена в парка до хотел “Рич” се проведе пленер “Есенни багри”. Включиха и деца от другите училища работещи по проекта.
Под меките и галещи лъчи на слънцето есенните багри искрят още по-ярко. Поставената задача е есенен пейзаж. Започваме да изграждаме композицията от най-задния план - красивите меки извивки на родопските хълмове, обграждащи града. Редуват се нежни сини и зелени тонове, преливат в охра, златисто и огнено червено, които в следващия план заискряват и върху дърветата. На най-преден план се появява и катеричка рунтавелка.
През двете години, в които работим, заедно с децата усвоихме много нови и интересни техники. С голяма радост забелязваме , че ги използват умело за да изградят своите композиции. Предстои за финал на проекта да организираме съвместна изложба с децата от школа по изобразително изкуство към ОДК в общинската художествена галерия.
Венера Ланджова - ръководител школа по изобразително изкуство в ОДК, Тамара Маргова - ръководител на клуб по изобразително изкуство в ПУ “Др. Манчов”

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8936