ДСБ направи силен старт, иска да е национален лидер
Дата: Monday, June 14 @ 11:25:13 UTC
Topic: Политика


Очаквано редовната пресконференция на депутата от ОДС Панайот Ляков на 7 юни бе посветена на учредяването на новата партия Демократи за силна България (ДСБ). Той определи старта като много силен, а реакциите дори на недоброжелателите показали, че са респектирани от новата формация с лидер Иван Костов. Сега много важно е идеите на ДСБ да бъдат чути по места, лидерите в общините да заявят ясни позиции, да вземат факлата и да започнат борба срещу тъмните сили, обезличаването и симулацията на политическа система, борба за справедливост. Трябва членовете ни по места да покажат, че са готови за тази битка, заяви П. Ляков.
Като основен проблем г-н Ляков посочи липсата на национален политически лидер. Според него БСП категорично не можа да стане национален лидер и в това е нейната политическа трагедия - подкрепата за соцпартията не нараства, тя няма идеи, не знае накъде да води България, има тежки вътрешни противоречия и ръководителят й няма качества на лидер. Със силния си старт ДСБ е дала заявка за лидерство - не просто в дясното пространство, а национално лидерство. Която партия убеди избирателите, че има потенциал на национален лидер, тя ще спечели следващите избори, прогнозира депутатът.
Разграничението между ДСБ и другите партии вдясно като СДС и ССД според Ляков идва от факта, че СДС и ССД са партии на статуквото, че те са вътре в олигархо-мафиотския модел, от който няма измъкване и се потъва като в тресавище. ДСБ ще заложи на местни лидери, които не се страхуват да заявят позиции и това ще ги отличава от СДС, които не влизат в конфликти и пазят статуквото. Между управляващи и опозиция трябва да се очертае ров и да е ясно каква алтернатива се предлага. ДСБ отрича сегашния модел на управление, който и хората ненавиждат - сдружаване за съвместно общо управление, което обслужва само елитите, олигархията и престъпниците. Новата партия иска да върне на хората вкуса към политиката. Десните сили обаче не могат да се обединят, за да спрат БСП, а в името на десен проект. Мафиотският модел не е десен модел, няма десни бандити, отсече П. Ляков. По отношение на ДПС той застъпи тезата, че има европейски модел за представителстовото на малцинствата и призова да видим как живеят турците и как живее свитата на Доган.
ДСБ ще се яви на избори “самостоятелно или със съюзници, с които има общи противници”. Като такива Панайот Ляков посочи БЗНС-НС и ДП, с които имат общ противник в лицето на сегашното управление на НДСВ и ДПС плюс участие на БСП.
Елена БаеваThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=900