Скиорът Л. Папарков изкара първи лагер с националния отбор
Дата: Tuesday, January 07 @ 18:20:05 UTC
Topic:


Ски бегачът Любомир Папарков проведе първия си лагер с националния отбор на България, който се проведе от началото на ноември до средата на декември във финландското градче Леви. Младата надежда на велинградското и българското ски бягане разказа за преживяванията си там и бъдещите си планове.


ЗА ЛАГЕРА
Това е първото ми излизане на лагер с националния отбор на България и преживяването бе много вълнуващо. Като цяло условията за подготовка във Финландия са на много по-високо ниво. Леви е малко градче, разположено на около 1000 метра надморска височина, в което обаче е построена отлична база за подготовка на скиори. Тренираме шест пъти в седмицата. След закуска правим подготовка около три часа, след което ни се дава почивка. Следобедните занимания продължават около час и половина и денят завършва с вечеря и свободно време. Всичко е строго организирано и добре разпределено. Личният ми треньор Пламен Недялков дава всичко от себе си за добрата подготовка. В моята възрастова група, юноши младша възраст, в националния отбор има още две момчета - от Сапарева баня и Самоков.
ЗА СЪСТЕЗАНИЯТА
По време на лагера във Финландия взех участие в четири състезания. Първото бе на дистанция 10 км. класически стил, мъже, където при конкуренцията на по-високите възрастови групи се класирах на 44 място от 70 участници. Второто състезание бе във възрастовата група на юношите, където на 1 км. свободен стил се класирах 46-ти от 54 състезатели. Третото ми участие бе на 7.5 км. свободен стил, където се класирах 48-ми. Последното бягане бе на 10 км. класически стил, юноши, където бе и най-доброто ми класиране - 37-мо място от 50 участници.
ПРЕДСТОЯЩИ ИЗПИТАНИЯ
Първото участие за новата година ще бъде на 6 януари, понеделник, в контрола на националния отбор, която ще се проведе на високопланинската база Белмекен и ще има за цел да провери състоянието на националите преди следващата поредица от важни бягания. Първото от тях ще бъде участие на силен международен турнир във Франция, а на 20 януари в Италия ще се проведе и световно първенство за юноши до 16 години. Моята лична амбиция, както и тази на треньора, е да се класирам сред първите 30.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=9088