Седмичен обектив 22.06.2004 г.
Дата: Thursday, June 24 @ 09:03:41 UTC
Topic: Обектив


МАГАЗИНИ Голям интерес предизвика обявеният от общината конкурс за отдаване под наем на 4 магазина на Кооперативния пазар. В петък, 18 юни, за всеки от обектите се явиха между 2 и 5 кандидат-наематели. Началните цени за годишен наем варират според квадратурата на магазините между 792 и 1980 лева. Комисията с председател зам.-кмета Стоян Дулев ще обяви крайните резултати до 7 дни. Нито един кандидат обаче не се яви за кафенето в подземния етаж на общинската сграда, където началната тръжна цена е 6732 лева, както и за павилион в Чепино с начален наем 1436 лева.

СЕСИЯ Редовното юнско заседание на Общинския съвет бе насрочено за 24 юни с предварителен дневен ред от 22 точки. Заради процедурите около прекратяване правомощията на кмета Фидел Беев вероятно ще се наложи съветниците да заседават по-рано.

ФИНАНСИ Справката за финансовото състояние на общината към 31 май 2004 г. сочи, че от натрупаните към края на 2003 г. задължения от близо 500 хил. лева вече са погасени около 300 хил. лева. За първите 5 месеца на годината неданъчните приходи са преизпълнени с 50 хил. лева, отчете кметът Ф. Беев.

ГОСТИ Вторият български космонавт Александър Александров прекара миналата седмица във Велинград. Г-н Александров бе гост на специализираната болница “ВИТА” (Военния санаториум). Във Велинград прекара уикенда и депутатът от Коалиция за България Бойко Рашков.

КУЛТУРЕН ДОМ На 17 юни новите собственици на хотел “Здравец” са провели среща с кмета Ф. Беев, който съобщи, че бизнесмените проявяват интерес освен към цялостен ремонт на хотела и към довършване на Културния дом. В същото време интерес към Културния дом е заявила и голяма софийска фирма. Според г-н Беев договорът за смесеното дружество “Хорос” между общината и частни инвеститори, което бе създадено за довършване на обекта, не може да бъде открит.

ОРАНЖЕРИИ Инициативният комитет на собствениците и наследници на земи в оранжериите свиква събрание на 25 юни, петък, от 18 часа в читалището в кв. Каменица. Председателят на Инициативния комитет Г. Цанов ще информира за последното развитие на съдебната сага, която продължава от години.

БИБЛИОТЕКИ От 21 до 23 юни в ТД “Кисловодск” ще се проведе семинар на библиотечни работници от няколко общини. Семинарът ще акцентира върху обучението на библиотекарки, които нямат нужното професионално образование.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=917