С хотел “Олимп” курортът изкачи още един връх
Дата: Monday, July 05 @ 22:23:46 UTC
Topic: Бизнес


Забравете почивната станция “Чайка” - на нейното място вече греят четирите звезди на хотел “Олимп”. Базата на БМФ - Варна от добрите й години или след погрома, на който я подложиха през 1994 г. настанените тук бежанци от Босна, вече е само в спомените. Откритият на 3 юли вечерта СПА-център “Олимп” е само на същото място, но всичко в сградата е ново и напълно различно.
В присъствието на десетки гости лентата на новия хотел преряза депутатът от НДСВ Люцкан Далакчиев, а тържествен водосвет отслужи йеромонах Антоний от Пловдивската семинария. Тримата собственици на хотела - Петър Киров, Ангел Манолов и Мариус Чукалов развълнувано благодариха на всичките си приятели и партньори за съдействието. Специална благодарност имаше към кръстника на хотела Николай Илиев, който зарече присъстващите: дойдат ли във Велинград да отсядат в “Олимп”. А шефът на Браншовата камара на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин в свойствения си стил отчете, че с “Олимп” българската балнеология е изкачила още един връх. Велинград може да атакува направо Еверест, когато реализира и проекта “Сютка”.
Бил съм на много места по света, но съм възхитен от “Олимп”, каза водещият на програмата Георги Мамалев. Суперлативи за новия хотел се чуха и от останалите гости, сред които бяха много общински съветници, временният кмет Стоян Дулев заедно с Фидел Беев и зам.-кмета Ходжов, известни велинградчани като волейболният ас и собственик на хотел Димо Тонев, шефът на радио “FM+” Петър Пунчев, италианските икономически експерти Габриеле Паренте и Агостино Амброджети. За всички тях освен многобройни коктейлни изкушения домакините бяха подготвили повече от впечатляваща програма с участието на “НЛО”, китаристите от “Фуего”, Мария Илиева и не на последно място ансамбълът на момичетата от НСА, които поднесоха невероятен спектакъл по синхронно плуване в басейна на “Олимп”. Пред входа на хотела свириха 4 духови оркестъра и танцуваха 4 мажоретни състава - жест към възпитаниците на велинградския духов оркестър А. Манолов и М. Чукалов. А фойерверките за откриването на хотела надминаха тези, които минути преди това озариха небето в чест на Деня на Велинград.
“Олимп” ще защитава своите 4 звезди със 73 стаи, механа, ресторант, лоби-бар, 2 конферентни зали. Важно място е отредено на центъра за красота, който работи с реномираната козметика “Мария Галант” и на супермодерната балнеологична част, научихме от управителката на хотела Ваня Манолова. След две години усилен ремонт плюс инвестиции от порядъка на 5 милиона лева, днес хотел “Олимп” осигурява 55 работни места за велинградчани. А за гостите на нашия град - още едно място, което ще ги накара да изберат за своята почивка и забавления Велинград.
Елена БаеваThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=938