Седмичен обектив 05.07.2004 г.
Дата: Monday, July 05 @ 22:33:46 UTC
Topic: Обектив


БИЗНЕС На 30 юни в Центъра за бизнес и информация се състоя семинар, който е част от кампанията “Европа в подкрепа на бизнеса”. Специалисти от Центъра за икономически и правни анализи представиха възможностите за включване в програма ФАР - културен и еко-туризъм и програма

САПАРД - създаване на браншови организации, инвестиции в лесовъдство и горския сектор, професионално обучение. Присъствалите на семинара велинградски фирми отчетоха, че в подобни проекти могат да се включат участници с по-големи финансови възможности.

РОЖДЕН ДЕН Искрен Пецов пя за рождения ден на заведението в сградата на читалище “Отец Паисий”. В тържеството участваха и музикантите и мажоретките от Представителния духов оркестър.

ПРАЗНИК На 7 юли Ракитово ще отбележи своя празник. Градът се стяга за честването, което съвпада с празника на църквата “Света Неделя”. Тази година тържествата ще са на обновения градски център.

ИТАЛИЯ Агостино Амброджети от Италианския институт за външна търговия и консултантът по икономически въпроси Габриеле Паренте гостуваха във Велинград на 3 юли. Директорката на Националната мрежа за бизнес развитие Светлана Папукчиева ги разведе из града, показа им инкубатора за билки в Драгиново, фабриката за детски играчки и Клептуза. Италианските гости присъстваха и на откриването на хотел “Олимп”, откъдето си тръгнаха с прекрасни впечатления. Присъствието на г-н Амброджети във Велинград е важно, тъй като той отговаря за грантовите схеми, които Италия отпуска по проекти за България.

КУПОН Шефът на “Овъргаз” Сашо Дончев бе гост на хотел “Двореца” през уикенда. Известната фирма избра Велинград за голям летен купон.

БУЛЕВАРД Най-после в разгара на летния сезон по булевард “Съединение” отново бяха поставени “лежащите полицаи”. Общината стори това след многократни напомняния от страна на КАТ, че това е начин да се ограничат високите скорости по тази изключително натоварена пътна артерия във Велинград.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=944