Жестока драма приключи на “Ачовица”
Дата: Thursday, August 26 @ 18:17:25 UTC
Topic: Криминална хроника


Местността “Ачовица” над Велинград се оказа мястото, където на 17 август около 15 часа бе открит трупа на 35-годишната Радка Шулева от Хасково. Жената е изчезнала на фаталната дата 13 август, петък. На 14 август е обявена за национално издирване.
Трупът, пронизан с няколко куршума и след това старателно заровен, бе открит при съвместна полицейска акция на управленията в Пазарджик и Хасково. Лично началниците на двете РДВР-та полк. Жоро Стоицев и подп. Иван Петров пристигнаха във Велинград, координираха акцията и след това обявиха, че са много доволни от съвместната си работа.
Полицаите откриха трупа, след като получиха пълни самопризнания от 45-годишния Георги Георгиев (Калпазанов), пенсиониран военен от Велинград. Той признал, че в Хасково е застрелял Радка със 7-8 куршума от законно притежавания си пистолет “Макаров”. След това сложил трупа на жената в багажника на своя “Опел”, докарал го до Велинград и го закопал в местността “Ачовица”. Според основната версия на разследващите причина за жестоката драма е ревност, има и версия, съвразна с пари. Георги Георгиев и Радка Шулева живели известно време на семейни начала и работели в една и съща фирма за ел. материали в Хасково. Жената имала две деца от предишен брак. Георги Георгиев е с наложена мярка за постоянно задържане и срещу него се очаква да бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=969