Гръчки-Лучкова танцуват с успех на международата сцена в Германия
Дата: Sunday, August 29 @ 21:54:09 UTC
Topic: Спорт


Ново международно признание завоюва Клубът по спортни танци “Импулс”, след като двойката Христо Гръчки и Диана Лучкова записа челно класиране на Открития шампионат на Германия от веригата “Голям шлем”, провел се между 17 и 21 август в Щутгарт.
При 11-годишните велинградската двойка се класира и в трите дисциплини на финал, като спечели съответно второ място при стандартните танци, трето в комбинацията и шесто в латино танците. Успехът се засилва и от факта, че за първи път българска двойка се класира преди 30-то място на това състезание.
Призовото класиране дойде в конкуренцията на 50 двойки, половината от които са от най-силната школа в спортните танци - руската. В резултат на доброто представяне двойката е получила покана за участие в тренировъчен лагер в Италия лично от бившата световна шампионка Екатерина Арзентон. Успехът на българската двойка е отразен във всички специализирани сайтове за спортни танци. Състезанието в Щутгарт има статута на неофициално световно първенство, поясни треньорът на “Импулс” Петър Милчев, защото в него взимат участие неограничен брой състезатели от всички страни. Така например в тазгодишното издание са участвали 1600 двойки, което е доказателство за силата на турнира.
Най-близките прояви на състезателите от “Импулс” са участие в международен турнир в Белград на 25 и 26 септември, където ще се представим с осем двойки, а в края на октомври стартира и Държавното първенство по спортни танци.
Николай СтойновThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=976